Известие

Collapse
No announcement yet.

Основен ремонт на 2.0 TS Spider. Колеги, дайте мнение!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Този мотор е с обикновен блок,а не с ризи
    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury
      Те трябва да с 2 колега с един няма да минеш
      може и да си прав колега, за това не мога да споря. По принцип Царски ми каза, че и един е предостатъчен,ако не се лъжа на изпускателните. Иначе ме зарибяваше и за някакви олекотени бутала, които изглеждаха като челосани, но там май цената беше около 1200eur.
      sigpicAlfa Romeo 155, 2.5, V6/ GTV 2.0 TB V6 / 146 TS, 2.0 Junior/ 145 TS, 2.0 16V/ Giulietta 1.8, 166 2.0 V6 TB

Comment

Alfa Romeo Spider 2.0 TS 16V 150 CV
        Alfa Romeo 159 Sportwagon 1.9 JTDm 150 CV
        Fiat Bravo 1.6 GT 100 CV

Comment

Ауууу, така изглежда много страшно... дано бързо е в движение колега!
          Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

Немислите ли колеги, че ако сменя бутала и валове с някви олекотени, или тем подобни, после всеки ден преди да я запаля, ще трябва да надничам под капака,за да видя дали си е всичко там... ?! Най-добре е да имам 2 мотора... иначе ще стана майстор за цял живот и роб на така наречената бегачка. Обявиха ми цена за лагери, основни и биелни + семеринги и сегменти, комплект 330лв. мисля, че е добре..
            Fiat Bravo 1.6 GT 100 CV

Comment

ако ти е направена както трябва не би трябвало да имаш проблеми. а това дали ще я разпилваш - ти си решаваш.
              за цената, която са ти обявили и аз мисля, че е ОК, но не трябва ли в тази цена да са и гарнитурите?
              sigpicAlfa Romeo 155, 2.5, V6/ GTV 2.0 TB V6 / 146 TS, 2.0 Junior/ 145 TS, 2.0 16V/ Giulietta 1.8, 166 2.0 V6 TB

Comment

Точно така забравих и за гарнитурата, има два варианта, 60лв. и 80 лв, като по-скъпата е на по добра фирма, не съм запознат, в цената е и гарнитурата, а отдолу на картера, оригинално нямало гарнитура, било със силикон
                Fiat Bravo 1.6 GT 100 CV

Comment

Първоначално публикувано от Mury
                  Този мотор е с обикновен блок,а не с ризи

Хайде двамата дружно с теб да им пуснем топлата вода! Другари и другарки, 16 клапановите мотори Twin Spark нямат ризи! Освен, ако блока не е съсипан преди и не са набити сухи ризи. Честито на печелившите! А тия майстори дето ви взимат и пари за ризи можете спокойно да ги застреляте. Не вярвам да ги лежите като за човек.
                  Alfa Romeo 75 24V

Comment

Правилно! Двигателя наистина няма ризи, но моя вече е! Та майсторинката, понеже не е на ти с българския език и аз не съм разбрал. Днес взех блока и видях, че имам имплантирани ризи с размера на оригиналните бутала, също така съм купил, нови сегменти, които са без ремонт. Коляновия вал е шлайфан първи ремонт. Е , днес започват да зглобяват, до 2 дена я вадя!
                    Fiat Bravo 1.6 GT 100 CV

Comment

Какво му е било на блока, че са го съсипали ? Бутало, ли е чупил? Сега ми кажи и, че на старите бутала ще сложат новите сегменти? И ще пометна.
                      Alfa Romeo 75 24V

Comment

ре

Човек, мисля че си се вкарал във някакъв страшен филм
                        Alfa Romeo searching progress...

Comment

Днеска я палят
                          Fiat Bravo 1.6 GT 100 CV

Comment

Първоначално публикувано от glavnia
                            Днеска я палят

Закъсал си я сериозно колегата Venci е много прав А м/у другото тия цени дет си ги писал са точно крайно клиентски в магазина
                            0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                            sigpic
                            Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Може ли за протокола, и за тези, които не разбират, да обясните кое е лошото блока да е с набити сухи ризи?

Мое предположение е, че се влошава много охлаждането на цилиндрите, но дали е това
                              Alfa Romeo 159 SW 1.9JTDm '07
                              EX' Alfa Romeo 145 1.4TS '98

Comment

Здравейте! Бях за около 10 дни в Италия да си търся 159-ка и бях оставил колата на майстора да я кара след ремонта, да я поогледа и усети докато се раздвижва мотора. Той каза, че е добре. Покарах я днеска и мога да кажа, че съм много доволен в сравнение с преди... Малко съм притеснен от това че държи по-висока температура от преди, било от това, че имало два вида датчици за включване на перката, а аз моя го смених. Имало зимни и летни Млко ми държи по-висока температура, дали не е от ремонта, както казва Bodom. Какви са последствията от влошеното охлаждане на цилиндрите? За цените мога да кажа- основни лагери- 41 лв., биелни 28 лв., заден семеринг колянов вал- 33 лв., сегменти- 158 лв., гарнитура глава- 48 лв., хидравлични повдигачи на клапаните- 17 лв./бр.
                                Fiat Bravo 1.6 GT 100 CV

Comment

Working...
                                X